На варті правди: курсанти ДДУВС дізнавалися про технологію роботи з поліграфом

Новини університету

Навчальна лекція за участі практикуючого експерта-поліграфолога відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Про правила і тонкощі проведення поліграфічних досліджень розповів курсантам інспектор з особливих доручень управління патрульної поліції в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції Сергій Уралов.

Навчальний заклад лектор відвідує не вперше: цього разу його слухачами став 3 курс ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Ініціатором зустрічі з практиком виступив завідувач кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності Кирило Недря, який регулярно запрошує на заняття фахівців за унікальними профілями. Викладач переконаний – лише практика у поєднанні з теорією є вірним шляхом до професійного розвитку майбутніх поліцейських.

Сергій Уралов ознайомив курсантів з історією створення та впровадження поліграфічного методу, поділився реальними кейсами його використання на практиці. Особливу увагу приділив сучасній ролі поліграфа під час оперативних заходів та досудових розслідувань колабораційної діяльності, воєнних злочинів, порушення законів та звичаїв війни.

Спікер наголошує: саме поєднання особистої мотивації та навичок володіння передовими технологіями у сфері правоохоронної діяльності здатне перетворити рядового фахівця поліції на справжнього професіонала.

 

 


283