Добрі справи для маленьких співвітчизників

Новини університету

Через повномасштабне вторгнення рф в Україну тисячі українських сімей із дітьми були змушені покинути рідні домівки та шукати прихистку за кордоном. Аби допомогти нашим малюкам у Румунії не втрачати культурних зв’язків з Батьківщиною, колектив Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібрав для них добірку книжок рідною мовою.

«Ідея акції виникла завдяки одному з працівників університету – його родина зараз тимчасово мешкає в Румунії. Там організовано дитячий центр, де дітки проводять дозвілля: гарні умови, проте не вистачає україномовних книжок для виховання маленьких українців. Тож разом з колегами спробували вирішити цю проблему», – розповідає завідувачка відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення ДДУВС Наталія Карнаух.

Збір літератури тривав близько місяця, увесь цей час акцію активно підтримували працівники університету. Результат – більш ніж 100 видань, серед яких загадки, казки, твори художньої літератури. І найголовніше – десятки задоволених малюків!

 

 


301