Курсанти ДДУВС студіюють правила дорожнього руху

Новини університету

Курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали факультативні курси з правил дорожнього руху в автошколі «Козеріг». Поглиблювали знання та отримували додаткові навички, що можуть стати корисними під час водіння.

Так, майбутні правоохоронці детально вивчили будову автомобіля, опанували основи надання домедичної допомоги на дорозі. Розглянули нюанси щодо оформлення штрафів, а ще – приклади білетів, за якими складаються тести в Сервісному центрі МВС.

Окремою темою факультативу стало екстрене водіння. За цим комплексом вправ викладачі навчають учнів, як правильно реагувати на небезпечні ситуації на дорозі, як уникнути аварії та що робити з наслідками, якщо вона таки сталася.

Курсанти також протестували електронний пристрій, що дозволяє симулювати стан алкогольного сп’яніння під час керування автомобілем. Він наглядно демонструє, наскільки важко контролювати дорогу та безпечно зупинити рух машини в такому стані. Подібні заняття допоможуть майбутнім водіям почуватися більш впевнено та бути готовими до будь-яких дорожніх ситуацій.

 

 


219