Поліцейська діяльність в умовах воєнного стану: свій рівень підготовки демонструють випускники ДДУВС!

Новини університету

Завершується державна атестація майбутніх слідчих органів досудового розслідування та оперативників підрозділів стратегічних розслідувань у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Як підтверджують рівень професійних знань курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції – розповідаємо у нашому матеріалі.

«Місце масового поховання цивільних осіб», «Місце падіння уламків ракети», «Катівня», – на цих та інших новітніх полігонах закладу завершується державна атестація випускників у форматі поліцейського квесту. Усе це відбувається в рамках навчальних дисциплін «Кримінальне право», «Кримінальний процес», «Криміналістика».

«В умовах збройної агресії рф на території України постала нагальна потреба у підготовці кваліфікованих фахівців підрозділів Національної поліції, здатних оперативно і ефективно документувати та розслідувати воєнні злочини. Особливо це стосується випускників за напрямами підготовки «досудове розслідування» та «стратегічні розслідування», – зазначає завідувач кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань підполковник поліції Дмитро Санакоєв.

Спікер додає: здобувачі вищої освіти цих спеціалізацій демонстрували членам державної атестаційної комісії навички роботи у складі слідчо-оперативних груп та показали високий рівень теоретичної підготовки за фахом.

Так, під час реалізації практичної частини іспиту, курсанти оцінювали та вирішували слідчі ситуації початкового етапу розслідування воєнних злочинів, з можливістю їх поетапного розв’язання. Випускники відточували вміння щодо аналізу та надання оцінки вихідній інформації про злочини, пов’язані зі збройною агресією рф проти України, організації комунікації з іншими підрозділами поліції та Експертної служби МВС України під час документування воєнних злочинів. Зокрема збирали фактичні дані, використовували науково-технічні засоби і методи для виявлення, фіксації та вилучення слідів воєнних злочинів, проводили огляди тіл осіб без ознак життя, місць масових катувань чи поховань, проводили опитування потерпілих тощо.

За результатами вивчення комісією матеріалів теоретичної та практичної частини атестаційного іспиту випускники показали високу якість знань, здобутих в університеті, у тому числі навичок практичного застосування правових норм кримінального, кримінального процесуального законодавства України, а також щодо питань організації, тактики і методики виявлення та розслідування кримінальних правопорушень, вчинених зокрема в умовах воєнного стану.

 

 


364