Студентка ДДУВС – серед учасників Молодіжного гуманітарного форуму

Новини університету

Днями у Києві відлунав Молодіжний гуманітарний форум під егідою Товариства Червоного Хреста України. Участь у ньому взяла студентка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, президентка локального осередку ELSA Dnipro Дарія Демиденко.

Мета такої зустрічі – створити майданчик комунікації для молодих активістів, що працюють у сфері гуманітарного обговорення та юриспруденції. Організаторами та партнерами заходу виступили Danish Red Cross, Center for Civilians in Conflict, Центральне управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України та Київський Гуманітарний Штаб.

У рамках форуму Дарія Демиденко приєдналася до круглого столу «Діяльність правозахисних і благодійних організацій та взаємодія з державними органами». Студентка мала змогу обговорити актуальні гуманітарні теми з іншими учасниками, обмінятися напрацьованим досвідом.

«Дуже важливим є те, що представники Данського та Міжнародного Комітету Червоного Хреста у спілкуванні цікавились волонтерською діяльністю в університетах. Тож я, як заступниця голови студентсько-курсантської ради, не лише звітувала про діяльність всього навчального закладу, а ще й приділила увагу волонтерствам курсантів та студентів окремо», – наголошує Дарія.

Після завершення офіційної частини дівчина взяла участь в інтерактиві «Гуманітарна допомога». Учасників розподілили на рівні команди, кожна отримала фабулу із реального життя, розв’язати яку необхідно було з урахуванням норм законодавства та міжнародного гуманітарного права. Дарії дісталася роль капітана. Не оминула студентка і тренінг, присвячений безпечній поведінці та підвищенню обізнаності про ризики мін.

«Сьогодні для Товариства Червоного Хреста України розповсюдження знань із норм міжнародного гуманітарного права – ключовий напрям діяльності. Впевнений, що таким чином ми впливаємо на зміцнення в Україні європейських цивілізаційних правових засад. І саме сучасна молодь є агентом майбутніх якісних змін та перетворень суспільної думки», – наголосив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

 

 


255