Курсанти ДДУВС відвідали виставку дніпровської художниці

Новини університету

Вихідними курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції завітали на художню виставку Олени Середи під назвою «Прямуй за світлом». Роботи представлені у міському артпросторі «Specialty Gvozd».

Метою заходу став не лише всебічний культурний розвиток самих курсантів, але й бажання підтримати художницю, яка, попри скрутне становище в країні, продовжує займатися улюбленою справою та надихати людей. Олена Середа родом із Дніпра, проте довгий час проживала у Харкові, де й закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв за спеціальністю «Творчий малюнок». До рідного міста повернулася на початку повномасштабного вторгнення: тоді ж і з’явилися перші роботи із представленої серії.

Ініціатором заходу виступила курсантка 2-го курсу Анастасія Єрмакова. Про виставку дізналася із соціальних мереж, запросила долучитися і своїх одногрупників. Під час візиту здобувачі вищої освіти прослухали історії написання кожної з картин, розпитали про їхнє значення та чим надихалася авторка. Анастасія була вражена тим, наскільки глибокий сенс закладено у таких простих, на перший погляд, малюнках.

«Найбільше мене розчулила картина, що має назву «Лінія життя»: на ній зображена мати, яка тримає немовля на руках. Мені здалося, вона передає всю ніжність, тепло і любов матері до своєї дитини», – поділилася дівчина.

Сама ж художниця наголошує: її мета – зобразити людські почуття та емоції, спонукати частіше замислюватися про сенс нашого існування. Загалом експозиція охоплює близько 20 картин: окрім графічних малюнків, це роботи маслом, аквареллю та темперою.


180