Актуальні питання превентивної діяльності поліцейських обговорили у наукових колах

Новини університету

Регіональний круглий стіл «Актуальні проблеми превентивної діяльності Національної поліції України» відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід організовано кафедрою адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності.

Привітала учасників науково-практичного заходу проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, яка наголосила, що в реаліях сьогодення питання здійснення превентивної діяльності органами та підрозділами Національної поліції України займає важливе державне значення, а проблематика профілактичної роботи секторів реагування патрульної поліції, дільничних офіцерів, ювенальних інспекторів тощо через збройну агресію рф значно ускладнилась. Лариса Наливайко звернула увагу на необхідність вироблення дієвих науково-практичних заходів, які направлені на адаптацію мирних жителів на деокупованих територіях, роботи з підобліковим елементом та особами, які схильні до вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень.

Також учасників конференції привітали: заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковник поліції Андрій Коваленко та завідувач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності підполковник поліції Андрій Собакарь.

Учасниками регіонального круглого столу стали понад 80 осіб, серед яких були українські науковці та здобувачі вищої освіти. Зокрема, участь у заході взяли представники Департаменту юридичного забезпечення МВС України, Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, Управління патрульної поліції в Полтавській та Дніпропетровській областях, Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області, всі виші системи МВС, Запорізький національний університет, а представники Ради адвокатів в Дніпропетровській області.

За результатами проведення наукового заходу учасниками схвалені відповідні рекомендації щодо вирішення обговорюваних на заході актуальних питань.


500