Апгрейд професійних навичок: нові результати у курсантів

Новини університету

165 курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ успішно закінчили онлайн-курс «Доступ до публічної інформації для розпорядників». Курс створено за підтримки проєкту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні».

Онлайн-заняття майбутні поліцейські проходили на платформі «Prometheus».

Метою вивчення такого курсу стала систематизація та поглиблення знань і практичних навичок працівників спеціальних підрозділів з доступу до публічної інформації, а також покращення стану імплементації Закону України «Про доступ до публічної інформації».

У рамках онлайн-курсу приділили увагу таким питанням як персональні дані, строки оприлюднення проєктів нормативних актів, правила застосування трискладового тесту як визнаного міжнародними стандартами інструменту, порядок притягнення до відповідальності за порушення у сфері доступу тощо.

«Мета цього закону – забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень, а також створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації. Саме тому ми з товаришами і запропонували опанувати цей курс, здобути корисні для нашої подальшої роботи знання», – розповідає курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Роман Липка.

За результатами проходження онлайн-курсу учасники отримали відповідні сертифікати, а засвоєні знання зможуть застосовувати у подальшій професійній діяльності.


204