ДДУВС відзначає День психолога

Новини університету

Психологічний «Міст незламності», майстер-класи та нагородження: у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди Всеукраїнського дня психолога.

Із вітальним словом до колег, студентів та курсантів закладу звернувся ректор ДДУВС, Заслужений юрист України, доктор юридичних наук полковник поліції Андрій Фоменко. Він подякував фахівцям за патріотизм та чуйність, проявлену із перших хвилин повномасштабного вторгнення.

«В умовах воєнного стану ваша професія – дуже актуальна, дуже необхідна. Як лікар лікує тіло, так і психолог лікує душу, підтримує ментальне здоров’я наших громадян, – наголосив Андрій Євгенович. – Навіть із початком воєнних дій кожен із вас залишився в університеті, на своєму місці. Ви продовжуєте надавати допомогу лікарям із військового шпиталю, берете участь у роботі Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України. Проводите реабілітацію повернених полонених. Тож успіхів, здоров’я, перемоги усім нам! Розвивайтесь і ніколи не зупиняйтесь на досягнутому».

У рамках офіційної частини відбулося нагородження фахівців та здобувачів вищої освіти. Медалі, подяки та грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та вагомий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів презентував викладачам очільник закладу Андрій Фоменко.

Окремо відзначив студентів вишу – за активну громадянську позицію, потужну наукову та волонтерську діяльність.

Задля реалізації поставлених перед психологічною спільнотою завдань, зокрема щодо психосоціальної підтримки здоров’я та подолання наслідків повномасштабної війни, на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбувся «Міст незламності». Метою заходу стало налагодження професійних зв’язків, об’єднання психологів у боротьбі з окупантами, а також обмін практичним досвідом та визначення перспектив щодо надання постраждалим психологічної допомоги.

У форматі Zoom-конференції до «Мосту незламності» долучилися практикуючі та вчені-психологи з Києва, Тернополя, Львова, Дніпра, Запоріжжя, Донбасу, Харкова, Ізраїлю, Іспанії та Естонії.

Практична частина заходу розпочалася із презентації кафедри психології та педагогіки ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС: її провела завідувач кафедри, доктор психологічних наук, доцент Вікторія Корнієнко. Вона наголосила, що кафедра підтримує професійні зв’язки із фахівцями не тільки на рівні країни, але й за кордоном.

Так, поділитися досвідом практичної роботи змогли запрошені гості – практикуючий психолог Дафна Шарон (Ізраїль), кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки Наталія Бондаренко (Іспанія) та психолог психоневрологічного відділення санітарно-медичної частини № 1 м. Дніпра Дмитро Ратушний.

Після вітальних промов учасники долучилися до інтерактивних психологічних заходів, майстер-класів та психологічних кейсів.

 

 


359