Фахівці ДДУВС – про особливості наукових досліджень

Новини університету

Відкрита лекція на тему «Методи наукового дослідження» відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід провели у межах діяльності Школи молодого вченого.

Про важливість правильного підбору методів наукового пізнання для досягнення мети дослідження, а також правильності їх використання та опису розповів учасникам доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Роман Опацький.

Приєдналася до лектора і завідувачка лабораторії Віта Мороз. Вона зосередила увагу на недопустимості «запозичення» методики наукового дослідження з інших робіт та важливості широкого використання всього спектру методів дослідження для отримання повних, всебічних та об’єктивних результатів роботи.

Лекція викликала жваву зацікавленість та полеміку серед науковців: особливий інтерес проявили учасники до питання правильного опису методики дослідження у вступній частині дисертаційних досліджень. Слухачами заходу виступили аспіранти, ад’юнкти та юні вчені, які цікавляться проблемами наукової діяльності.

Лектори наголошують: проведення подібних заходів є надзвичайно корисним, оскільки вони є невід’ємною складовою формування професійних якостей молодих вчених.


381