Звернення ректора Андрія Фоменка з нагоди Міжнародного дня пам’яті Чорнобильської катастрофи

Анонси університету, Новини університету

Шановні ветерани, колеги, студенти та курсанти закладу! 26 квітня 1986 року – моторошна, трагічна дата в історії України та всього людства. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції сколихнула світ, показала його крихкість перед обличчям некерованої ядерної сили.

На боротьбу із наслідками аварії тоді кинули чималі ресурси. То були звичайні люди, мужні та віддані своїй справі – пожежники і медики, військові, правоохоронці і навіть курсанти. Багато з них зупиняли ядерну катастрофу ціною власного життя.

Сьогодні серед ветеранів та співробітників навчального закладу – 17 осіб, які віч-на-віч зіткнулися зі страшними викликами Чорнобильської трагедії. Проявивши небувалу мужність, витримку та дисципліну, вони стояли на захисті громадського правопорядку, стійко охороняли територію ураженої зони, допомагали з евакуацією. У вирішальний для людства час не злякалися, не відступили від свого обов’язку та присяги служити народові та державі. Вони – еталон професіоналізму, живий взірець для наступних поколінь.

Шановні ветерани! Висловлюю глибоку вдячність за ваш подвиг, бажаю міцного здоров’я, витримки та довголіття. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, яких вже немає з нами.

Низький вам уклін.
З повагою, ректор Андрій Фоменко

268