Фізвиховання для майбутніх поліцейських – так чи ні: думка викладачів ДДУВС на обласному науковому круглому столі

Новини університету

У Департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації пройшов круглий стіл на тему «Наука та освіта Дніпропетровщини в умовах війни». У заході взяв участь завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Віктор Богуславський.

У круглому столі взяли участь представники обласної адміністрації, науковці, освітяни, керівники компаній та підприємств, молоді вчені і спеціалісти перспективних галузей області.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представив завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції майор поліції Віктор Богуславський.

Під час свого виступу він торкнувся дискусійних питань, що стосуються фізичної підготовки здобувачів вищої освіти в умовах воєнного стану. На його думку, така дисципліна повинна мати обов’язковий характер як для спеціальності «Право», так і для фаху «Правоохоронна діяльність».

«Спеціальна фізична підготовка життєво необхідна для вирішення службових задач поліцейського. Тому що основне його завдання – захист прав і свобод громадян. Отже працівник поліції має бути сильніше та вправніше за будь-якого правопорушника. А факультативний характер цієї дисципліни для майбутніх працівників Національної поліції негативно вплине на їх рівень професійної готовності під час охорони життя і здоров’я людей та забезпечення законності на території України та деокупованих територіях», – зазначив завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Віктор Богуславський.


177