ДДУВС посилює науковий потенціал!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся захист дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії у галузі права.

Першою результати наукової роботи представила аспірант кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Вікторія Пархета. Дослідження на тему «Публічне адміністрування в сфері дорожньої інфраструктури в Україні та урахування стандартів ЄC щодо його удосконалення» вона підготувала під керівництвом професора кафедри Романа Миронюка.

Оцінювала дисертантку разова спеціалізована вчена рада із 5 осіб. Головою ради виступив завідувач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Андрій Собакарь, рецензентами – професор кафедри Борис Логвиненко та перший проректор ДДУВС Олександр Юнін.

Другою захистилася аспірант кафедри кримінального права та кримінології Світлана Корогод: її робота присвячена темі кримінальної відповідальності за умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням або сексуальним насильством. Роль наукового керівника взяв на себе завідувач кафедри Віталій Примаченко; спеціалізовану вчену раду очолив завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін Володимир Шаблистий. Серед рецензентів – професор кафедри кримінально-правових дисциплін Оксана Гритенко та доцент кафедри кримінального права та кримінології Вадим Хашев.

У ході засідань рада встановила відповідний рівень набуття здобувачами теоретичних знань, умінь, навичок та інших компетентностей, тож шляхом відкритого голосування підтримала дисертанток та присудила їм ступені доктора філософії у галузі знань 08 «Право» за спеціальністю 081 «Право». Вітаємо Вікторію Іванівну та Світлану Володимирівну із успішним захистом!


581