«Актуальні проблеми службово-бойової діяльності сил сектору безпеки і оборони України»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася всеукраїнська науково-практична конференція.

Привітала учасників проректорка ДДУВС Лариса Наливайко. Вона наголосила, що проведення науково-практичного заходу має на меті актуалізувати ті виклики, з якими зустрічаються сили безпеки та оборони в умовах воєнного стану, винести на розсуд наукової громадськості та досвідчених практиків проблеми забезпечення обороноздатності держави. А також, у результаті дискусії виробити окремі дієві шляхи її удосконалення.

Із вітальним словом виступив т.в.о. декана факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Олександр Царьов. Він зазначив, що конференція стане ґрунтовною платформою для обміну досвідом та ідеями, для вироблення нових підходів для покращення службово-бойової діяльності сил сектору безпеки та оборони взагалі та під час воєнного стану зокрема. Звернувся до учасників і декан факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Сергій Балабан.

До наукового заходу долучилися понад 200 учасників: науковці та практичні працівники складових сектору безпеки та оборони, представники органів державної влади, представники наукових установ із різних регіонів України.

Під час конференції вони обговорили питання нормативно-правового та організаційного забезпечення службово-бойової діяльності, особливості виконання службово-бойових завдань та взаємодію складових сектору безпеки та оборони в умовах воєнного стану. Окремо зупинилися на особливостях підготовки особового складу сил сектору безпеки та оборони до виконання завдань за призначенням, надання домедичної допомоги постраждалим в умовах воєнного часу.

Жваве обговорення викликали доповіді: заступника начальника факультету з навчальної роботи – начальника навчальної частини факультету службово-бойової діяльності НГУ Київського інституту Національної гвардії України Олександра Комісарова; заступника начальника навчально-методичного центру – начальника відділу методичного забезпечення навчального процесу Національної академії Національної гвардії України м. Харкова Сергія Бєлая; професора спеціальної кафедри № 3 ІПЮК для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Миколи Корчагіна; завідувача кафедри вогневої підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ОДУВС Євгена Бахчевана; інспектора відділу службових розслідувань управління головної інспекції ГУНП в Рівненській області Олексія Бочкового; доцента кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету №3 ХНУВС Тихіна Шевченка; професора кафедри вогневої підготовки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ОДУВС Івана Катеринчука; т.в.о. завідувача спеціальної кафедри №3 ІПЮК для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ігора Євтушенка; викладача педагогічного факультету Прешовського університету (Словакія) Алішера Мумінова; доцента кафедри прикордонної служби Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Василя Баратюка; президента Всеукраїнської Федерації Фрі-файту та контактних єдиноборств Михайла Росохатого; начальника 1-го відділу з проведення спеціальних операцій управління «КОРД» ГУНП в Дніпропетровській області Володимира Каталевича.

За результатами науково-практичної конференції були прийняті рекомендації та пропозиції до законодавчих нормативно-правових актів, які надалі будуть надіслані до відповідних структурних підрозділів.

 

 


369