OPEN DAY із сюрпризами: чим дивував гостей ДДУВС?

Новини університету

Показові виступи, панельні дискусії та квест професій. У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ – оновлений День відкритих дверей! Що побачили та де побували майбутні абітурієнти, розповімо у нашому матеріалі.

Гості університету зібралися у конференц-залі, де стартувала офіційна частина заходу. Привітати та познайомитися із потенційними вступниками зібрався керівний та викладацький склад навчального закладу: відповідальний секретар приймальної комісії майор поліції Сергій Шевченко, начальник відділу кадрового забезпечення майор поліції Андрій Іваниця та заступниця директорки ННІ права та інноваційної освіти Ірина Дзюба. Вони презентували спеціальності та професії, які здобувають у ДДУВС студенти та курсанти, представили матеріально-технічну базу вишу. Усі питання щодо цьогорічного вступу в університет розкрила начальниця відділу довузівської підготовки Влада Літошко.

Далі на гостей чекали показові виступи на плацу: курсанти продемонстрували стройові прийоми та рух зі зброєю, а також виконання спеціальних вправ кидкової техніки та захисту від погроз вогнепальною та холодною зброєю. Музичний номер подарував відвідувачам вихованець творчого колективу «eSTeD».

А ось і довгоочікуваний сюрприз: справжнє місто професій ДДУВС! Унікальний профорієнтаційно-розважальний квест, де вступникам надали можливість опанувати одразу декілька перспективних спеціальностей. Обрати свій «напрям підготовки» вони могли серед професійних панелей, представлених для ознайомлення.

Кожен абітурієнт отримав паспорт учасника – таку собі «трудову книжку». Із нею під керівництвом викладачів університету він прямував до тематичних локацій, де після короткого майстер-класу «влаштовувався на роботу», аби пройти завдання та успішно опанувати новий фах.

Так, із курсантськими спеціальностями знайомилися на новітніх полігонах: «Кризова кімната дружня до дитини», «Протидії організованій злочинності та корупції», моделювання дорожніх інцидентів тощо.

Майбутні вступники дізналися усе про техніку дактилоскопіювання, види експертиз та особливості проведення допиту, засвоїли правила офомлення дорожньо-транспортних пригод. А ще – спробували виконати прийоми, які використовуються для затримання правопорушника.

Студентські напрями підготовки досліджували у навчальних аудиторіях та центрах. Усі бажаючі відвідали судову залу, де спробували розв’язати юридичні задачі; пройшли тести на профорієнтацію на базі центру психологічного розвантаження, взяли участь у економічних квестах.

За кожну здобуту спеціальність учасник отримував відмітку у трудовій, а після завершення квесту – сертифікат майбутнього абітурієнта.

Гостям представили також виставку службових автомобілів і нового озброєння, що знаходиться у розпорядженні Національної поліції України.

Не забували відвідувачі закладу і про пам’ятні фото: адже у соцмережах ми влаштували справжній челендж на кращий кадр! Автор переможної фотографії отримає спецприз від університету.

 

 


298