Курсанти ДДУВС – учасники XШ Всеукраїнської школи з кримінального права та процесу

Новини університету

XIII Всеукраїнська школа з кримінального права та процесу зібрала у Києві більш ніж 100 здобувачів вищої юридичної освіти з різних міст України.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представили курсанти 2 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції: Вадим Болгаренко, Аліна Солдатенко, Ігор Єрмолаєв, Богдан Мігрін та Владислав Пуцаков. Очолила команду професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Вікторія Рогальська.

Серед спікерів школи – практикуючі прокурори, адвокати, слідчі та експерти, що торкнулися найактуальніших тем з кримінального процесу. Найбільшу зацікавленість у майбутніх правоохоронців викликали доповіді старшого слідчого у особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України Олександра Мірковця («Техніки та методи проведення обшуку»), заступника начальника відділу Київської міської прокуратури Яни Тализіної («Спіймати на гарячому»: алгоритм документування одержання неправомірної вигоди»), заступника начальника відділу Київської міської прокуратури Дмитра Величка та начальника Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи («Особливості огляду місця події у справах про умисні вбивства»).

Для учасників школи провели ряд інтерактивів, де курсанти ДДУВС неодноразово ставали найкращими. Так, команда університету посіла 1 місце за результатами проведення судових дебатів за темою «Спеціальне досудове розслідування» та 2 місце за результатами тестування з цієї ж теми.

Курсанти Владислав Пуцаков, Аліна Солдатенко та Богдан Мігрін увійшли до трійки найкращих серед усіх учасників школи за результатами тестування з теми «Негласні слідчі (розшукові) дії». Вадим Болгаренко спільно зі своєю командою став переможцем за результатами судових дебатів із зазначеної тематики. А Ігоря Єрмолаєва відзначили спеціальним призом від спікера школи.

Вікторія Рогальська наголошує: участь у подібних заходах надає курсантам не лише можливість отримати нові знання з кримінального процесу від визнаних правників, а й продемонструвати високий рівень підготовки на всеукраїнському рівні.


332