Викладачі ДДУВС пройшли міжнародний тренінг зі сценарно-орієнтованого навчання

Без рубрики, Новини університету

Зустріч міжнародного консорціуму проєкту Erasmus+ «Симуляційна медицина та сценарно-орієнтоване навчання» (SimS) відбулася днями в Університеті Арістотеля м. Салоніки (Греція). Участь у науково-практичному заході взяли представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

До складу делегації увійшли доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки Оксана Мислива, доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки Станіслава Миронюк, доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки Вадим Фурса та доцент кафедри криміналістики та домедичної підготовки Олена Никифорова. Протягом трьох днів вони відвідували тренінги з розробки сценарно-орієнтованого навчання, вдосконалювали теоретичні знання та практичні навички з надання невідкладної домедичної допомоги, зокрема алгоритмів «Перший на місці події».

Так, фахівці університету ознайомилися з роботою платформи OpenLabyrinth, яка дозволяє використовувати інноваційні технології для створення навчальних медичних кейсів та віртуальних сценаріїв.

У рамках заходу відбувся обмін досвідом між представниками та тренерами закладів вищої освіти медичного спрямування з Іспанії, Греції та України. Обговорили особливості симуляційного навчання, авторські методики використання сценаріїв. Розглянули можливості удосконалення освітніх програм з домедичної підготовки згідно реалій та викликів сьогодення.

«Впровадження моделей SBL (scenario-based learning) та імітаційних технологій є дуже корисним для тренування представників правоохоронних органів. Розробка в ДДУВС стандартизованих сценаріїв з імітаційними технологіями дозволить не лише підвищити ефективність навчального процесу, а й зробити його безперервним», – наголосила Станіслава Миронюк.


391