Практична підготовка майбутніх поліцейських триває!

Новини університету

Ряд практичних занять провели для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ викладачі кафедр кримінального права та кримінології, кримінального процесу, а також криміналістики та домедичної підготовки.

Так, здобувачі 1-3 курсів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відпрацювали тему безпечної поведінки на деокупованих територіях та місцях влучання ворожих снарядів. Курсанти вчилися правильно кваліфіковувати військові злочини, розглянули особливості пред’явлення особи для впізнання та обшуку. Усі завдання виконували на тренувальних полігонах вишу: зокрема, «Розслідування воєнних злочинів», «Слідчо-криміналістичні» та «Протидії організованій злочинності та корупції».

Курсанти інституту отримали додаткові теоретичні та практичні навички із дотримання заходів особистої безпеки на місцях скоєння військових злочинів, а також вдосконалювали роботу із внесенням відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Перевірити засвоєні знання майбутні правоохоронці змогли на імітаційному ЄРДР.

Змодельовані ситуації були максимально наближеними до реальності, вимагали від курсантів швидкої реакції та правильних рішень. У підсумку заняття викладачі окремо зупинилися на проблемних питаннях проведення слідчих (розшукових) дій, що зазвичай виникають на практиці. Разом із курсантами розібрали, які є шляхи їх вирішення.

Майбутні правоохоронці від практикуму залишилися у захваті: кажуть, практична складова навчального процесу є одним із найважливіших факторів підготовки поліцейських до професійної діяльності.

 

 


278