Курсанти ДДУВС досліджували культурну спадщину України

Новини університету

Рушники, вишиванки, ляльки-мотанки. Традиційні атрибути та реліквії української народної творчості представлені для ознайомлення у Дніпровському будинку мистецтв. Побачити виставку та зануритися в історію культурних пам’яток завітали й курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Повномасштабне вторгнення рф спричинило не лише сплеск нової української культури, але й зростання інтересу до культурної спадщини та історії українського народу. Не залишилися осторонь і здобувачі ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції: за власною ініціативою відвідали тематичну виставку.

У рамках лекції курсанти ознайомилися з різноманіттям української культури, яка об’єднує людей різних національностей і традицій. Детальніше дізналися про народні звичаї та мистецтво, сформували уявлення про процеси їхнього розвитку та регіональні відмінності.

Такі заходи – надзвичайно корисні для майбутніх поліцейських, вважає курсант Артем Капустян: «Набуті знання допоможуть нам розуміти та поважати різні культури та традиції у своїй роботі, а також розширити культурний світогляд. Розуміння цінності культурної та історичної спадщини своєї країни сприяє відчуттям патріотизму та відповідальності перед громадянами, яким ми маємо служити».

 

 


186