У ДДУВС тривають заняття із залученням практиків

Новини університету

Всебічна підготовка майбутніх поліцейських – ключовий підхід до навчального процесу у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Тож курсанти постійно відпрацьовують необхідні навички під керівництвом запрошених практиків.

Так, для здобувачів 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності організовано практичні заняття на тему «Практичні настанови зі складання адміністративних матеріалів щодо запобігання та протидії домашньому насильству» та «Провадження у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху».

Втілення практичної складової забезпечували слідчий з розгляду кримінальних справ по ДТП Криворізького ВП №1 ГУНП у Дніпропетровській області Олександр Матвієнко та старший інспектор сектору протидії домашньому насильству ДРУП ГУНП у Дніпропетровській області старший лейтенант поліції Андрій Щудро.

На навчальному полігоні «Протидії домашньому насильству» курсантів розподілили на індивідуальні групи: кожна діяла як наряд поліції, що реагує на заяву чи повідомлення про вчинення домашнього насильства. Майбутні правоохоронці оцінювали вірогідність продовження чи повторного вчинення насильницьких дій, настання тяжких наслідків чи смерті постраждалої особи. Такі вправи спрямовані на визначення ефективних заходів реагування, що сприятимуть припиненню домашнього насильства або ж попередженню його повторного вчинення: у тому числі, шляхом винесення кривднику термінового заборонного припису.

На полігоні «Організації дорожнього руху та оформлення ДТП» курсанти спробували документувати та оформлювати змодельовані дорожньо-транспортні пригоди та порушення безпеки дорожнього руху. Основна мета поліцейського квесту – навчити першокурсників навичкам та особливостям ефективної комунікації з правопорушником та постраждалими особами.

Правильність дій майбутніх правоохоронців на кожній із локацій коментували та оцінювали практичні працівники. У рамках занять вони також наголосили на дотриманні заходів техніки безпеки та основних вимог Закону України «Про Національну поліцію».


310