У ДДУВС – зустріч із представником психологічної служби ДСНС

Новини університету

Про специфіку роботи психологів у підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій розповів курсантам фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи психологічного забезпечення ДСНС у Дніпропетровській області Сергій Гайдамака. Захід організовано завідувачем відділення психологічного забезпечення ДДУВС Сергієм Вишневським.

У рамках зустрічі лектор зупинився на ключових завданнях відділу, їхніх відмінностях у мирний та воєнний час. Зазначив, що об’єм роботи у фахівців досить серйозний, адже на 1 психолога за нормою припадає до 400 співробітників. Психологічна служба вивчає соціально-психологічний клімат у колективах ДСНС, проводить професійно-психологічний відбір кандидатів на службу, консультує із поточних питань.

Залучаються психологи і у разі надзвичайних ситуацій, зокрема й тих, де присутня велика кількість загиблих. Фахівці надають першу психологічну допомогу постраждалим, налагоджують взаємодію учасників ситуації, супроводжують процеси адаптації.

«Разом із курсантами обговорили проблеми, з якими стикаються працівники психологічної служби ДСНС при виконанні службових обов’язків. Розібрали специфіку взаємодії Національної поліції, Національної гвардії та ДСНС на прикладі реальних подій. Здобувачі слухали зацікавлено, брали активну участь у обговоренні», – відзначила провідний фахівець відділення психологічного забезпечення Ганна Мглинець.


374