День вишиванки у ДДУВС відзначили тематичним флешмобом

Новини університету

Святковий одяг, національна гордість, потужний оберіг. Українська вишиванка роками зачаровує світ геометричними узорами та сакральними орнаментами, у яких закладено генетичний код самої нації.

Приєдналися до святкування Всесвітнього дня вишиванки і у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Тут організували патріотичний флешмоб: понад 200 курсантів закладу зібралися на плацу, аби проявити національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

Під вокальний супровід вихованців студії творчого руху «eSTeD» майбутні правоохоронці сформували живий орнамент, що складався із 9 блоків. Стройовим кроком вишикувались курсанти навколо центральної статичної частини.

Традиційна українська вишивка – не просто набір узорів, схем чи візерунків. Кожен орнамент має своє значення та символіку, а їхнє поєднання формує неповторну мову «орнаментального» письма. Своїм флешмобом курсанти ДДУВС озвучили чіткий меседж: «Україна понад усе!».

«Це свято дуже важливе для українців: воно зближує націю, зберігає традиції. Так ми залишаємося у єдності та цілісності», – вважає курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Єлизавета Бурмистрова.

На час приспіву орнамент замерехтів яскравими ліхтариками: курсанти підняли їх вгору, аби створити легке світіння.

«Такі масові заходи – своєрідна «родзинка» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Вона виступає символом єдності, адже кожен з курсантів – це не лише частинка неповторної картини, а й частинка єдиної, вільної, незалежної України. В умовах воєнного стану це важливо демонструвати», – стверджує курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Вадим Болгаренко.

 

 


501