«International Erasmus Week»: долучилися представники ДДУВС!

Новини університету

Міжнародний захід «International Erasmus Week» відбувся у Румунії на базі Бухарестського університету економічних досліджень. Участь у ньому взяли завідувач відділення міжнародних зв’язків ДДУВС Тетяна Чумаченко та начальник науково-редакційного відділу Євгенія Коваленко-Марченкова.

Захід організовано для працівників департаментів міжнародного співробітництва та представників наукової спільноти університетів-партнерів у рамках програми «Erasmus+». Його мета – просування обмінної мобільності студентів та викладачів, розвиток спільної наукової діяльності. Загалом семінар об’єднав представників із 8-ми навчальних закладів Польщі, Азербайджану, Грузії, Чилі, Франції, Узбекістану та Марокко.

Відкриття семінару розпочалося із презентації навчальних закладів-учасників. Із вітальним словом виступив ректор Університету економічних досліджень Ніколає Істудор.

У рамках «International Erasmus Week» працівники Департаменту міжнародного співробітництва спільно з країнами-партнерами програми «Erasmus+» провели тренінги та обмінялися досвідом із управління проєктами Erasmus+ ІСМ (академічної мобільності). Лектори детально зупинилися на особливостях написання заявки, спілкування з університетами-партнерами, визначення результатів мобільності студентів та їх адаптування до кредитної системи, яка прийнята Болонською конвенцією.

Серед учасників тренінгу відбулося пленарне обговорення проблем повного і автоматичного визнання результатів академічного обміну, а також майбутнього без документів у процесі академічної мобільності, що є більш притаманним для університетів країн Європейського Союзу. Особливу увагу було приділено інтеграції учасників програм мобільності, а також маркетинговим діям з метою просування та інформованості щодо можливостей для студентів.

Досвідом інтернаціоналізації свого навчального закладу поділився ректор Університету Ланкастеру Костянтін Бломе. Особливий інтерес викликало питання створення магістерських програм подвійних дипломів та побудови взаємодії між університетами у цьому напрямку. Лекція професора Лівії Котфас була присвячена побудові проєктної діяльності у рамках Європейських програм. Професор окреслила актуальні пріоритети та теми досліджень, що підтримуються програмами «Горизонт» та «Еразмус».

«Формат тренінгів дозволив учасникам заходу жваво дискутувати, обговорювати окремі питання, обмінюватися досвідом. На зустріч з учасниками було запрошено представника Національного Агентства «Еразмус+» Румунії, яка розповіла про нові можливості обмінів, а саме короткострокові обміни з інтенсивним навчанням», – відзначила Тетяна Чумаченко.

Представники ДДУВС зустрілися з деканом факультету Бізнес-адміністрування, де багато дисциплін викладаються англійською мовою. На зустрічі було презентовано Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ та діяльність ННІ права та інноваційної освіти, обговорилася можливість наукової співпраці у контексті тематики сталого розвитку. Факультет активно займається дослідженнями у сфері сталих бізнес-моделей, соціально відповідального підприємництва, бізнес-стратегіями на основі кризисного менеджменту.

Наприкінці заходу всі учасники отримали сертифікати 8-го традиційного міжнародного тижня «International Erasmus Week».

 

 


288