Безпека дітей у кіберпросторі: із новими напрацюваннями у рамках тренінгу знайомилися фахівці ДДУВС

Новини університету

Триденний тренінг для тренерів «Підготовка поліцейських з питань гарантування безпеки дітей у кіберпросторі» відбувся днями у Києві. Захід проведено у рамках проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті». Участь у ньому взяли представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

До тренінгу долучилися доцентка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Аліна Гаркуша, доцентка кафедри кримінального права та кримінології Анастасія Філіпп, а також старша викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Світлана Рижкова. Зокрема серед учасників – представники Національної поліції України та закладів вищої освіти в системі Міністерства внутрішніх справ України.

Під час заходу учасниці ознайомилися з проєктом навчально-методичного посібника «Підготовка поліцейських підрозділів превентивної діяльності, слідства та дізнання, кіберполіцейських з питань забезпечення безпеки дітей у кіберпросторі» та обговорили особливості проведення навчальних занять з курсантами. Посібник розкриває питання попередження насильства та формування безпечної поведінки дітей у мережі.

Організатори тренінгу – Український фонд «Благополуччя дітей», ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер»» та МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я».

Наразі передбачається подальша апробація посібника учасниками тренінгу.

 

 


326