«Dnipro Education City 2023»: чим здивував ДДУВС?

Новини університету

До містян повернувся «Dnipro Education City»! Вперше з початку повномасштабного вторгнення освітній івент провели в очному форматі. Серед представлених вишів – і Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

Від самого ранку у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка гаряче: сюди завітали майбутні абітурієнти, школярі та їхні батьки, аби зустрітися із представниками навчальних закладів міста. Цьогоріч їх понад 45 – окрім ЗВО, свої локації підготували заклади фахової передвищої та професійно-технічної освіти. Розпитати про умови вступу, спеціальності чи переваги навчання тут змогли усі бажаючі.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ підготував для відвідувачів одразу декілька сюрпризів. Вже на вході до парку гостей зустрічала жива музика від духового оркестру ДДУВС, а на самій території –майстер-класи з надання домедичної допомоги, самозахисту та затримання злочинця з використанням спеціальних прийомів.

Найдопитливіші змогли спробувати свої сили у справі фальшивомонетництва – за допомогою практичного набору визначали помічені купюри.

Гості фестивалю мали змогу поспілкуватися як з викладацьким складом університету, так і з представниками студентсько-курсантського самоврядування. Вони консультували щодо вступної кампанії, відповідали на питання про іспити, нормативи, умови проживання та перспективи працевлаштування випускників вишу. Докладно зупинялися на практичній складовій навчання: розповіли вступникам про тренувальні центри та полігони, що функціонують на базі університету. Не оминули і безпекову складову – наявність повністю укомплектованого укриття.

«Родзинкою» фестивалю стала презентація учасників на головній сцені ярмарки. Після ознайомчого ролику про студентсько-курсантське життя у ДДУВС до гостей звернувся ректор навчального закладу полковник поліції Андрій Фоменко. Він підкреслив, що університет є єдиним фаховим юридичним вишем регіону зі специфічними умовами навчання. Саме тут, у межах єдиного учбового закладу, готують як майбутніх правоохоронців, так і студентів-правників, психологів, менеджерів, економістів тощо.

«На сьогодні в університеті докорінно змінено підхід до навчання: працюють тренінгові центри, практична складова займає до 70% навчального процесу. ДДУВС – це дружній колектив: єдиний, згуртований, який завзято працює на Перемогу та щодня об’єднує зусилля для подолання ворога», – наголосив Андрій Євгенович.

Втім, ДДУВС – це не лише про стройовий вишкіл та сувору дисципліну. На базі університету функціонують творчі гуртки, де студенти та курсанти мають змогу розвивати свої таланти під керівництвом досвідчених наставників. Так, із музичним номером для гостей заходу виступили вихованці студії творчого руху «eSTeD».

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ із нетерпінням чекає на цьогорічне «поповнення». Не зволікай та приєднуйся до освітньої родини провідного юридичного закладу області!

 

 


473