Курсанти ДДУВС відвідали спеціальні установи органів Національної поліції

Новини університету

Як працює Національна поліція? У чому специфіка її структурних підрозділів? Про це дізнаються курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ під час тематичних ознайомчих екскурсій.

Так, у межах вивчення дисципліни «Кримінальний процес» майбутні правоохоронці відвідали приймальник-розподільник для дітей ГУНП в Дніпропетровській області. Захід організовано професорками кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторією Рогальською та Оленою Солдатенко.

Про призначення установи та особливості її діяльності в умовах воєнного стану здобувачам розповів начальник приймальника-розподільника для дітей підполковник поліції Валерій Чернов. Курсанти ознайомилися із підставами та порядком поміщення до установи дітей під час досудового провадження, порядком проведення процесуальних дій та застосування до неповнолітніх підозрюваних і обвинувачених примусових заходів виховного характеру. Розібралися, яку роль виконує приймальник-розподільник при виконанні рішення про направлення неповнолітнього до загальноосвітньої установи соціальної реабілітації.

Окрім цього, у курсантів була можливість оглянути побутові умови проживання та виховання утриманців: спальні приміщення, клас для проведення занять, ігрову кімнату, їдальню та «зелену кімнату», створену у відповідності до європейських стандартів.

Відвідали майбутні слідчі та оперативні працівники поліції й Ізолятор тимчасового тримання №1 ГУНП у Дніпропетровській області. Поспілкувавшись із начальником ІТТ майором поліції Віталієм Водолазським, курсанти поглибили свої знання щодо підстав та процесуального порядку затримання осіб, а саме: категорії осіб, які утримуються в ІТТ; переліку документів, які підшиваються до особової справи на кожну затриману особу; порядку проведення огляду затриманих осіб та камер, де вони утримуються; строках тримання осіб в ІТТ; особливостях проведення процесуальних дій на території установи.

Під час відвідування курсанти особисто оглянули територію ІТТ, чергову частину, камерний блок, камери, слідчі кімнати, кімнати для побачень та прогулянковий дворик. Особливу увагу зосередили на системі «Custody records» та повноваженнях інспекторів з дотримання прав людини.

«Така співпраця є важливим досвідом та корисним джерелом інформації про діяльність органів Національної поліції для майбутніх її працівників. А безпосереднє ознайомлення курсантів зі структурними підрозділами НП під час навчання сприяє поглибленню теоретичних знань, які вони здобувають під час вивчення дисципліни «Кримінальний процес»», – відзначає Вікторія Рогальська.

 

 


818