Жінка-правоохоронець: викладачка ДДУВС – в ефірі 11 телеканалу

Новини університету

Про перші години повномасштабного вторгнення, роль жінки у правоохоронному секторі та трансформацію освіти в умовах війни. В гостях проєкту «LIFE» з Анною Тимофеєвою – професорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віта Мороз.

Вже більше року Україна знаходиться у стані війни. Це формує нові виклики: для освітнього процесу, здобувачів і викладачів вищих навчальних закладів. Окрема відповідальність – на представниках правоохоронних органів, які захищають закон і порядок в умовах збройного конфлікту.

Про те, як поєднувати викладання у виші та службу у поліції, у детальному інтерв’ю розповіла завідувачка навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем протидії організованій злочинності та корупції ДДУВС Віта Мороз. У ході бесіди пригадала початок війни, коли разом із колегами заступала у наряди та здійснювала охорону громадського порядку. Торкнулася питань боротьби із злочинністю, протидії булінгу у закладах освіти. Разом із ведучою обговорили сімейні цінності та гендерну політику.

«На сьогодні в університеті жінка має право обіймати керівні посади, реалізовуватися у повному обсязі, якщо є на те бажання. Декілька наших колежанок навіть пішли воювати у складі Збройних Сил України», – зазначає Віта Петрівна.

Викладачка також поділилася, що запит на професію правоохоронця тільки зростає – сучасна молодь робить свідомий та зважений вибір стати на захист народу, його прав і свобод.

«Війна, звісно, унеможливлює певні моменти, але формує і деякі надбання. У нашому універистеті триває співпраця із міжнародними спеціалістами, як в очному, так і в онлайн-форматі. Окрім цього, трансформується навчальний процес – на території університету створено нові полігони: специфічні, яких немає у інших вишах. Курсанти отримують практичні навички розслідування військових злочинів, оскільки теорія неодмінно має бути поєднана з практикою. Тільки тоді отримаємо крутий результат», – наголошує Віта Мороз.

Повне інтерв’ю переглядайте за посиланням посиланням.

 

 


317