Виховуємо майбутнє: в області пройшов фінал військово-патріотичної гри «Джура»

Новини університету

В області відбувся фінал дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Це стало можливим за сприяння Дніпропетровської ОДА й Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Чим займалися учасники на виїзді і хто зрештою переміг – читайте далі.

Учасники заходу з’їхалися з усієї області. Команди облаштувалися в лісовій місцевості, аби умови гри наблизити до реальних. Усіх присутніх привітав голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак та його заступниця Ірина Грицай.

У заході взяв участь помічник ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Ковбаса.

Декілька днів джури жили в наметах-куренях, випробовували на собі «польовий» побут і в полегшеній версії долучалися до умов, в яких перебувають і захищають Україну їх старші побратими.

До фінальних ігор потрапили 12 найвправніших роїв, у кожному – по 8 учасників і 2 виховники.

Під час фінальних змагань 150 юнаків та дівчат взяли участь у 10 конкурсах. Вони проходили смугу перешкод, відповідали на теоретичні запитання, вчилися виявляти вибухонебезпечні предмети й демонстрували тактичний вишкіл.

Переможцями обласного етапу стали учасники рою «Покровська Січ» із Синельниківського району. Вони представлятимуть Дніпропетровщину на всеукраїнському конкурсі, що пройде у липні.

Зазначимо, підготовка учасників фінального туру «Джури» проходила на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Там був організований навчально-табірний збір. Він об’єднав теоретичний та практичний блоки завдань – стройовий вишкіл, подолання смуги перешкод і вогневу підготовку в мультимедійному тирі.

 

 


500