Патріотичне виховання молоді у ДДУВС: долучаємося до військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)!

Новини університету

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») розпочалася за участі та підтримки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, а також Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА. Так, навчально-тренувальний збір, відбувся на базі закладу вищої освіти. Як це було – розповідаємо у матеріалі.

Розпочався захід із реєстрації учасників та урочистого відкриття. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляли проректор генерал поліції третього рангу Сергій Коміссаров та помічник ректора Володимир Ковбаса.

«Від імені керівництва університету та себе особисто вітаю вас із початком запальної, цікавої гри. У нашому закладі навчаються як курсанти, майбутні поліцейські, так і студенти, майбутні економісти, психологи менеджери тощо. Переконаний, ви ще зможете більш детально ознайомитися з особливостями навчання у нашому університеті за цей час», – промовив Володимир Миколайович.

Навчально-тренувальний збір об’єднав теоретичний та практичний блоки завдань. Учасниками гри стали учні закладів загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої освіти, а також їхні наставники.

Розпочався тренувальний день із теоретичного заняття, під час якого учасники поділилися на команди (рої), а також вигадали назву та гасло для своєї команди.

Далі у навчально-тренувальній програмі – стройовий вишкіл та конкурс маршової пісні, який відбувся на плацу університету. Показовий виступ продемонстрували курсанти ДДУВС, а учасники мали потренуватися та у результаті теж пройти стройовим кроком, співаючи маршову пісню.

Зокрема рої спробували власні сили у доланні смуги перешкод: на дистанції 400 м та 200 м.

Вогнева підготовка проходила у мультимедійному тирі. Учасники гри опановували 3 етапи – підготовку до стрільби, збір/розбір автомата, стрільбу у мультимедійному тирі.

Зазначимо, що метою проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») стало формування ціннісних орієнтирів, громадянської самосвідомості. Гра є системною формою національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Після навчально-тренувального збору передбачається подальша підготовка та у підсумку – проведення відповідних змагань обласного та національного рівня.


499