Курсанти ДДУВС написали диктант… під землею

Новини університету

У День Конституції України у Дніпрі пройшла культурно-патріотична акція «Диктант в метро». ДДУВС також долучився до заходу. Курсанти написали диктант разом з усіма, хто зареєструвався.

Диктант провели з ініціативи Молодіжної ради Дніпра спільно з департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради. Організатори акції обрали станцію метро невипадково: останнім часом доволі часто оголошують повітряну тривогу, тож учасники мали бути в безпеці.

Загалом у заході взяли участь понад 300 осіб, віком від 5 до 80 років. Також була організована й онлайн-трансляція, тож написати диктант можна було з будь-якої точки світу.

На диктант прийшли й курсанти першого курсу Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

На початку акції пролунав гімн, потім усі присутні вшанували пам’ять загиблих під час повномасштабної агресії рф хвилиною мовчання.

Диктант читав зірковий гість – шоумен і наш земляк-дніпрянин Юрій Ткач. На думку учасників, він створив комфортну, дружню й сімейну атмосферу з нотками гумору, що зробило написання ще цікавішим.

«Я беру участь у написанні диктантів починаючи ще зі школи. Тим паче така акція в метро була чимось новим, адже раніше я писала дистанційно. Як на мене, текст виявився не надто важким, зустрілося лише декілька нових слів. Зміст тексту «Небесні вартові» дуже сподобався: цікавий, зі своїм актуальним сенсом. Такі заходи гуртують людей, сприяють розвитку і вивченню української мови, збагаченню нашої культури, а ще – дають нові знання для громадян різного віку», – поділилася враженнями учасниця диктанту, курсантка 1 курсу ДДУВС Катерина Кучеренко.

Після завершення учасники отримали сертифікати, які засвідчили вдале написання диктанту і підкреслили їх прагнення підтримувати й розвивати українську мову та культуру.

 

 


315