Щорічна конференція трудового колективу ДДУВС

Новини університету

Традиційна щорічна конференція трудового колективу відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Підбивали підсумки минулого навчального року та визначали подальшу стратегію розвитку закладу керівництво, науково-педагогічні працівники та представники студентсько-курсантської ради.

Конференцію відкрив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Моргунов. Він акцентував увагу присутніх на дотриманні працівниками виконавської дисципліни, необхідності правильного ведення службової документації та недопущенні корупційних ризиків, у тому числі – конфлікту інтересів.

Перший проректор ДДУВС Олександр Юнін доповів про організацію освітнього процесу у 2022-2023 навчальному році та готовність до нового періоду. Серед іншого він зазначив, що курсанти пройшли заняття з домедичної допомоги й отримали відповідні сертифікати; брали участь у посиленні прикордонних нарядів на Закарпатті тощо. Додав, що університет і далі продовжить нарощувати потенціал та здійснювати підбір професійних кадрів для надання якісних освітніх послуг.

Проректорка Лариса Наливайко відзвітувала про результати науково-дослідної роботи. Зокрема, минулого навчального року зросла кількість докторів наук, порівняно з попередніми періодами. Також позитивна динаміка в розрізі отримання вченими ДДУВС звань «професор» і «доцент». Позиції університету покращились у багатьох рейтингах. Лариса Наливайко акцентувала увагу науковців з приводу написання статей саме англійською мовою. Тому що такий підхід сприятиме більшому відсотку впізнавання та цитування доробків вчених ДДУВС за кордоном.

Проректор Олександр Сидоров доповів про стан матеріально-технічної бази університету. У планах на новий період – завершення капітального ремонту на аварійних ділянках мереж водопостачання, завершення капітальних ремонтів корпусів університету тощо.

Голова первинної профспілкової організації Володимир Сагайдак відзвітував про виконання колективного договору за минулий навчальний рік. Після його виступу делегати проголосували за надання повноважень профспілковому комітету на укладання колективного договору на 2023-2024 навчальний рік. Також на зборах затвердили двосторонню комісію для контролю за виконанням цього документу. Крім цього було затверджено склад комісії з трудових спорів.

Начальниця відділу юридичного забезпечення Тетяна Стєхіна доповіла про внесення змін до Статуту ДДУВС. Вони стосувалися дотримання академічної доброчесності як науковцями, так і викладачами, формування нульової толерантності до будь-яких проявів харасменту, булінгу чи корупційних проявів та інше. Пропозиція щодо внесення змін делегатами була підтримана.

Начальник відділу організації служби Олександр Кудрявцев запропонував обговорення правил внутрішнього розпорядку університету на 2023-2024 навчальний рік.

Усі звіти та пропозиції було затверджено делегатами одноголосно, всі вони будуть враховані в роботі.

 

 


79