«Шляхами Донбасу»: курсанти ДДУВС відвідали дніпровський музей АТО

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали вуличну експозицію, присвячену подіям Антитерористичної операції.

Здобувачі оглянули представлені експонати, серед яких танки та бойові машини, зразки озброєння, макети блокпостів і вказівні знаки міст. Загиблих на війні вшанували у залі пам’яті: він містить понад 500 фотопортретів захисників з Дніпропетровщини.

«Візит до музею «Шляхами Донбасу» – це захоплюючий та повчальний досвід, що дозволяє відчути болючі сторінки історії на власній шкірі. Така ретроспектива дає чітке розуміння того, яким чином війна впливає на суспільство, як сильно вона трансформує сучасний світ. Молодому поколінню це допомогає у формуванні характеру та світогляду», – вважає курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Аліна Шкода.

Відвідування музею мають потужний педагогічний ефект на курсантів, переконують організатори. Вони розширюють їхнє розуміння війни, покращують фізичну та психологічну стійкість майбутніх правоохоронців.

 

 


163