Акцент на практичній складовій: факультативи для здобувачів ДДУВС

Новини університету

Курсанти систематично залучаються до факультативних занять, аби ефективно долати виклики воєнного часу у професійній діяльності.

Так, здобувачі ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відвідали факультативи з кримінального права та розслідування воєнних злочинів. Вивчали особливості застосування кримінального процесуального законодавства в ході документування воєнних злочинів, а також проблемні питання щодо порушення законів і звичаїв війни.

У ході занять курсанти дослідили різноманітні підходи до вирішення ситуацій, пов’язаних із воєнними злочинами. Проаналізували історичні приклади, розглянули реальні судові рішення. Спробували виробити власні стратегії щодо попередження таких дій у майбутньому.

Загалом знання норм і правил ведення війни допомагатиме курсантам розрізняти дозволені та заборонені дії на полі бою. Це сприятиме розвитку професійної етики та військової дисципліни, дотриманню норм міжнародного гуманітарного права. Курсанти, як майбутні офіцери, мають бути готові до запобігання та реагування на можливі правопорушення.

 

 


122