НОВИНИ МІЖНАРОДНОЇ АСОЦІАЦІЇ УНІВЕРСИТЕТІВ (Березень 2024)

Міжнародна Асоціація Університетів

IAU-EAIE Retreat Internationalization Leadership Retreat

Приєднуйтесь до IAU та EAIE для участі в семінарі лідерів інтернаціоналізації в Університеті Миколаса Ромеріса у Вільнюсі, Литва, 2-3 травня 2024 року, щоб поспілкуватися з колегами-проректорами, віце-президентами та провіце-канцлерами, які відповідають за інтернаціоналізацію та/або глобальне залучення. Дізнайтеся більше на веб-сайті IAU та подайте заявку на участь сьогодні.

Застосувати зараз

Майбутні події та можливості:

Інституційний візит IAU щодо відкритої науки
Приєднуйтесь до IAU, щоб отримати цю унікальну можливість відвідати Утрехтський університет , Нідерланди, і отримати вигоду від спеціально розробленої 2-денної програми, щоб дізнатися, як навчальний заклад трансформувався, щоб прийняти принципи відкритої науки. Візит відкритий для вищого керівництва, відповідального за дослідження або освіту, яке бажає навчитися надихаючої практики Утрехтського університету в цій трансформації. Візит відбудеться 3-4 квітня 2024 року . Висловіть свою зацікавленість взяти участь зараз, оскільки кількість місць обмежена. Дізнайтеся більше та подайте заявку тут .

Міжнародна програма «Відповідальне майбутнє».

Приєднуйтесь до IAU та Students Organizing for Sustainability на інформаційному заході про цю унікальну навчальну когорту ОСР 12 або 14 березня, щоб дізнатися, як ваш навчальний заклад може стати частиною групи 2024-25. Дізнайтеся більше та зареєструйтеся тут .

 

Конкурс пропозицій: Всесвітня конференція IAU 2024

IAU із задоволенням відкриває конкурс пропозицій для Міжнародної конференції 2024 року, яка відбудеться в Софійському університеті з 22 по 24 листопада 2024 року в Токіо, Японія, на тему «Університетські цінності в мінливому світі».
Прочитайте концептуальну записку конференції тут і надішліть свою пропозицію до 29 березня 2023 року.

Медіа-партнерство з University World News (UWN) для Центру ЦУР

IAU та University World News співпрацюють, щоб підтримати роботу університетів, надаючи їм адекватну та конструктивну видимість через Центр цілей розвитку UWN. Члени IAU, зацікавлені в оприлюдненні своїх досягнень сталого розвитку на UWN ЦСР, запрошуються зв’язатися з IAU . Детальніше тут .

Можливість стажування: події та проекти

Секретаріат IAU шукає стажера для роботи в нашій команді для підготовки до майбутньої міжнародної конференції IAU 2024. Завдання включатимуть управління реєстрацією на конференцію, зв’язок з університетами по всьому світу, підтримку веб-сайту конференції та підготовку матеріалів для комунікації конференції. Дізнайтеся більше про роботу та можливості стажування в IAU тут .

Серія IAU про майбутнє вищої освіти

IAU провів понад 70 вебінарів із серії IAU про майбутнє вищої освіти . Вебінари IAU зосереджені на широкому діапазоні тем: від цифровізації у вищій освіті після пандемії до лідерства для ЦСР; від важливості міжнародного співробітництва до зв’язку здоров’я, справедливості та гендеру у вищій освіті. Запрошені доповідачі з усіх регіонів світу обговорюють ці міжсекторальні та динамічні проблеми з IAU. Будь ласка, не соромтеся використовувати ці вебінари всередині себе, щоб викликати поінформовані розмови.

 

Майбутній вебінар

Віртуальна інтернаціоналізація: глобальні, регіональні та національні перспективи віртуального обміну та COIL

Інтернаціоналізація вищої освіти як концепція та набір практик підлягає постійному реформуванню та перегляду. Залишивши позаду припущення про віртуальну доставку як екстрену адаптацію, віртуальні підходи до інтернаціоналізації з’явилися як інновації, які доповнюють інші підходи. Незважаючи на те, що останнім часом багато практик і підходів, таких як міжнародне онлайн-навчання (COIL) і віртуальний обмін, процвітають, глобальний діалог між регіонами, перспективами та досвідом є на часі. Цей вебінар об’єднує практики та дебати щодо нової концепції віртуальної інтернаціоналізації. Зареєструватися тут .

 

Вебінари за запитом

IAU-EWORA: Боротьба з дірявим трубопроводом в академічному лідерстві, 5 березня 2024 р.

На честь Міжнародного жіночого дня 2024 року IAU та EWORA запросили зацікавлених учасників та експертів у сфері вищої освіти для обговорення викликів, які залишаються для гендерної рівності в академічних установах, включаючи невидимі бар’єри та горезвісну «скляну стелю», яка заважає жінкам просуватися до старшого рівня. позиції. Керівники університетів несуть відповідальність за впровадження політики, яка активно заохочує та підтримує персонал у їх кар’єрному розвитку та професійному розвитку. Серед доповідачів були керівники університетів та експерти в галузі з університетів-членів IAU та EWORA, які представили приклади передової практики та інституційні та організаційні перспективи. Доступ до вебінарів за запитом тут .

Презентація книги: Лідерство вищої освіти для демократії, сталого розвитку та соціальної справедливості

Цього року половина населення планети братиме участь у 83 виборах. Загальне очікування полягає в тому, що наприкінці 2024 року світ стане іншим. У цьому контексті вища освіта відіграє ключову роль: вона може і повинна робити більше, ніж розвивати та поширювати знання та розуміння. Вища освіта має впливати на поведінку людей і суспільства. Цей вебінар представив книгу з влучною назвою « Лідерство вищої освіти для демократії, сталого розвитку та соціальної справедливості » як збірку результатів Глобального форуму глобального співробітництва в червні 2022 року. Перегляньте запис прямо зараз .

Перегляньте серію вебінарів

 

Оновлення IAU

Софійський університет у Парижі

Цього місяця IAU вітав Йошіакі Терумічі, президента Софійського університету, та його співробітників у наших офісах у Парижі, щоб обговорити конференцію IAU 2024, яка відбудеться в Софійському університеті. Ми також вітаємо SU з новоствореною кафедрою ЮНЕСКО , яку вони підписали разом із заступником директора ЮНЕСКО Стефанією Джанніні.

IAU обраний до підгрупи з вищої освіти Ради Європи

Як член нещодавно створеної підгрупи Керівного комітету з питань вищої освіти в Раді Європи, Генеральний секретар IAU Hilligje van’t Land взяв участь у перших засіданнях підгрупи з планування у Страсбурзі, Франція, щоб обговорити мобільність випускників . Зустріч сприяла обміну кращими практиками, пов’язаними з мобільністю випускників, і досліджувала потенційні стратегії на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях.

Нові стажери в Секретаріаті IAU

Ми в Секретаріаті IAU раді вітати нових стажерів у наших офісах у Парижі! Приєднавшись до нас із чотирьох різних країн та університетів, вони матимуть можливість працювати над різними проєктами та заходами, пов’язаними з роботою Асоціації.

Семінар SDG 14 в Бергенському університеті

Керівник програм IAU зі сталого розвитку Ізабель Томан була запрошена Університетом Бергена представити ініціативи IAU HESD та взяти участь у дискусіях навколо перегляду магістерської програми з біології через призму освіти для сталого розвитку (ESD) і відповідно до ЦСР. Дізнайтеся більше про роботу IAU HESD та UiB як керівника ЦСР 14 у кластері IAU HESD тут .

WHED Оновлення країни: США

Минулого місяця команда WHED завершила основну роботу з перевірки та оновлення інформації для всіх 2568 установ у США, перелічених у базі даних. Результати цих зусиль дали цінну інформацію про сектор вищої освіти США, виявивши ландшафт, який характеризується 768 державними вищими навчальними закладами та 1800 приватними вищими навчальними закладами.

Неформальна зустріч міністрів освіти

Головування Бельгії в Європейському Союзі запросило генерального секретаря IAU Хілліг’є ван’т Ланд провести неформальний круглий стіл міністрів освіти в палаці Егмонт у Брюсселі, Бельгія. Круглий стіл був присвячений майбутньому інтернаціоналізації, зокрема кредитної мобільності, в Європі в рамках консолідації Європейського простору вищої освіти .

Конференція SDG у Бергені

IAU був співорганізатором двох сесій на конференції ЦУР у Бергені в установі-члені та Керівнику кластеру для ЦУР 14 Бергенському університеті. Перша з цих двох сесій була присвячена «Загальноінституційному підходу до ОСР та ЦСР» і була організована у співпраці з SOS UK. Знайдіть запис і слайди тут . Друга сесія була організована спільно з UiB та субкластером ЦСР 14, присвяченим питанням « Які переходи необхідні для інтеграції ЦСР у вищу освіту ? ». Детальніше про конференцію тут .

 

Детальніше

 


36