З нагоди 58-ї річниці університету в ДДУВС пройшла VIII Міжнародна науково-практична конференція «Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладі аспекти»

Інформаційно-комунікаційні заходи з питань запобігання корупції, Новини університету

Захід проведено з метою обговорення актуальних проблем забезпечення міжнародної та національної безпеки, створення платформи для об’єднання досвіду та потенціалу науковців і практиків України та провідних держав світу з вирішення проблем забезпечення національної та міжнародної безпеки.

Конференція проходила в очно-заочному форматі, загалом у заході взяли участь близько 300 осіб.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр МОРГУНОВ привітав почесних гостей та учасників конференції і зазначив, що теоретичні й практичні аспекти забезпечення міжнародної та національної безпеки набули першочергової значущості в контексті кризових процесів сучасності. Ці проблеми потребують глибокого аналізу з боку дослідників-теоретиків та фахівців-практиків.

Серед учасників конференції були представники керівництва Міністерства внутрішніх справ України, Офісу Президента України, Міністерства юстиції України, Дніпропетровської обласної військової адміністрації, Дніпропетровської обласної ради. До заходу приєдналися зарубіжні партнери університету: керівництво Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, представники НАТО як співорганізатора конференції, Міністерства оборони Королівства Норвегія, експерти Tetra Tech – провідної компанії в галузі розмінування, Міжнародної поліцейської асоціації. У заході взяли участь й ректори та багато науковців закладів вищої освіти-партнерів ДДУВС: Харківського національного університету внутрішніх справ, Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, Національного університету оборони України тощо.

Під час роботи конференції було обговорено питання захисту державного суверенітету, територіальної цілісності, демократичного конституційного ладу та інших національних інтересів від воєнних загроз; досліджено роль органів системи МВС України у забезпеченні міжнародної та національної безпеки; піднято питання тактичної медицини в умовах дії воєнного стану, а також розвитку та використання технологій БПЛА в службово-бойовій діяльності сил сектору безпеки та оборони та багато інших.

Окремо розглядалися питання амністії осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення і які захищають країну у складі Збройних Сил України, а також питання контролю за сферою безпеки і оборони України в частині скоєння корупційних правопорушень.

За підсумками роботи буде підготовлена резолюція з рекомендаціями щодо вдосконалення нормативної бази в галузі забезпечення національної безпеки України, а також збірник тез доповідей.

 

 


186