Практичний досвід для майбутніх поліцейських: факультативи курсантів ДДУВС

Новини університету

Як розслідувати, кваліфікувати та документувати воєнні злочини, курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ дізнавалися на тематичних факультативах.

Під час занять здобувачі розглянули роль та значення кримінального процесуального законодавства в умовах військових конфліктів. Відпрацювали процес збору та аналізу доказів, а також окреслили виклики, з якими стикаються правоохоронці, намагаючись відновити хронологію подій.

Окрему увагу приділено ролі міжнародного права та стандартів у розслідуванні воєнних злочинів. Заняття допомогло курсантам зрозуміти важливість дотримання міжнародного гуманітарного права, розвивати навички аналізу та критичного мислення у контексті правопорушень під час війни, сприяло формуванню професійної етики.

Майбутні правоохоронці практикувалися у протидії колабораціонізму: програма факультативу включала лекцію у галузі права та безпеки, а також вивчення методів ідентифікації колабораційної діяльності. Курсанти обговорювали сценарії, за яких поліція може стикатися з колаборантами, та розробляли стратегії для ефективної відповіді на такі виклики.

Наостанок попрацювали у ЄРДР: вивчили порядок внесення відомостей, структуру та принципи роботи реєстру. Закріпили знання про права та обов’язки учасників досудового розслідування.

Факультативи викликали жвавий інтерес у курсантів. Здобувачі отримали цінні знання та навички, які допоможуть їм у навчанні та подальшій професійній діяльності.

 

 


89