Актуальні навички та практична спрямованість: для курсантів ДДУВС проведено факультативи

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали серію факультативів – організаторами занять стала кафедра кримінального процесу та стратегічних розслідувань.

Здобувачі ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції вчилися протидіяти організованій злочинності у сфері публічних закупівель.

Майбутні поліцейські ознайомилися з типовими схемами, які використовують зловмисники для розкрадання бюджетних коштів, дізналися про особливості документування та розслідування таких кримінальних правопорушень. У підсумку заняття опанували практичні навички, які допоможуть майбутнім правоохоронцям ефективно боротися з організованою злочинністю у сфері публічних закупівель.

Другий факультатив було присвячено особливостям проведення допитів за методикою процесуального інтервʼю під час розслідування злочинів в умовах воєнного стану. Професорка кафедри Вікторія Рогальська та керівник відділу детективів НАБУ Сергій Рокунь разом з курсантами розібрали інноваційну методику проведення допитів, яка успішно застосовується у правоохоронних органах інших держав та є стандартом розслідування Міжнародного кримінального суду.

Майбутні поліцейські дізналися про призначення, етапи, процедуру та практику впровадження методики у діяльність органів досудового розслідування. Під керівництвом лекторів попрактикували проведення допитів свідків вчинення воєнних злочинів за методикою процесуального інтервʼю.

Отримані знання та навички стануть у нагоді курсантам при виконанні службових обовʼязків.

 

 


90