Англійська мова за стандартами НАТО: викладачі ДДУВС вивчали новітні методики

Новини університету

Участь у навчанні взяли науково-педагогічні працівники кафедри українознавства та іноземних мов ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Навчання проведено за домовленістю з Регіональним офісом англійської мови (RELO) Посольства США в Україні та за сприяння Консультативної Місії Європейського Союзу, фінансування здійснило посольство Сполучених Штатів Америки в Україні.

Педагоги ознайомились з особливостями викладання англійської мови за стандартами, що застосовуються під час навчання військових та поліцейських у країнах НАТО.

Необхідність опанування новітніх методів викладання англійської мови пов’язана з тим, що зараз велика увага приділяється розробці навчальних програм з курсів «Англійська мова професійного спрямування» та «Англійська мова в надзвичайних ситуаціях».

Для викладання був запрошений Колін Вандерграаф, науковий співробітник Державного департаменту США з вивчення англійської мови, який надав навчальні матеріали для використання «автентичних» текстів у класі.

Попередньо було проведено співбесіду з викладачами щодо особливостей викладання англійської мови у закладах вищої освіти специфічного спрямування та проведено тестування здобувачів вищої освіти з метою визначення рівня знань та практичного використання англійської мови. За результатами було обрано курси англійської мови для викладачів/інструкторів тривалістю два місяці, що пройшли у період з 11 лютого по 27 березня 2024 року з підтримкою програми ESOL (English for speaker of other language).

Темами семінарів були вибрані наступні: «Використання автентичних і справжніх текстів у класі ESP», «Робота з лексикою: використання лексичного підходу для збільшення словникового запасу та формування вільного мовлення», «Навчання без підключення».

За результатами навчання шість представників університету отримали сертифікати Регіонального офісу англійської мови (RELO) Посольства США в Україні про проходження навчання.

 

 


87