Засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми кримінального права»

Новини університету

На засідання наукового гуртка запрошено практичного співробітника слідчого-криміналіста відділу розслідувань злочинів проти життя та здоров’я особи слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області Вікторію РУФАНОВУ.

Засідання проведено кафедрами оперативно-розшукової діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції та кафедрою кримінального права та кримінології ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

В рамках засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми кримінального права» були висвітлені наступні теми:

1. Духовна та мілітарна стійкість як показник героїчного спротиву українського народу.

2. Запобігання злочинності в Україні під час війни та у післявоєнний час.

Під час розгляду першого питання було опрацьовано Закон України «Про основи національного спротиву». Старший викладач кафедри кримінального права та кримінології Світлана КОРОГОД надала інформацію стосовно порядку проведення відбору осіб, які виявили бажання стати учасниками руху опору, обліку таких осіб, заходи з організації, підготовки, підтримання руху опору. Викладач кафедри оперативно-розшукової діяльності Віта ПЕРВІЙ висвітлила основні заходи з організації та планування і підготовки руху опору в мирний час та особливий період.

Здобувачами висвітлені приклади спротиву українського народу, який чиниться для наближення перемоги України – на фронті та у повсякденному житті.

У рамках розгляду другого питання Вікторія РУФАНОВА висвітлила проблемні питання теорії та практики запобігання злочинності під час війни та в післявоєнний період.

Члени гуртка надали свої наукові доробки щодо запобігання вчиненню кримінальних правопорушень в сфері незаконного обігу зброї в Україні та кримінальним правопорушенням проти довкілля в умовах воєнного стану, кримінологічної характеристики військових кримінальних правопорушень.

 

 


93