У ДДУВС проведено зустріч в рамках Всесвітнього місяця обізнаності про ментальне здоров’я

Новини університету

Захід ініційовано відділенням психологічного забезпечення ДДУВС та проведено у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

З інформацією щодо програми «Ти як?» виступив завідувач відділення Сергій ВИШНЕВСЬКИЙ. Фахівці відділення також акцентували увагу на засобах підтримки ментального здоров’я, внутрішніх та зовнішніх ресурсах, важливості усвідомлення та визнання меж особистої відповідальності за детермінанти психічного здоров’я.

Під час зустрічі обговорили проблеми підтримки ментального здоров’я в умовах військового стану, надзвичайних, навчальних, службових та побутових життєвих ситуаціях.

Фахівці наголосили, що ментальне здоров’я – це не лише відсутність розладів, а стан щастя та добробуту, в якому людина здатна реалізовувати свої здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та піклуватися про інших, не забуваючи про себе.

Психологи ДДУВС і надалі продовжуватимуть діяльність, спрямовану на забезпечення підтримки ментального здоров’я здобувачів вищої освіти та працівників університету.

 

 


113