До Дня Європи в Україні 2024: історії успіху та академічної мобільності здобувачів ННІ права та інноваційної освіти

Новини університету

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ продовжують брати участь у програмах міжнародної академічної мобільності та обмінюватися досвідом з іноземними колегами.

Катерина Бойко та Владислава Перепелиця, які зараз проходять навчання в Університеті ім. Йоана Александру Кузи (м. Ясси, Румунія), зазначають, що відчули гостинність та привітність приймаючої сторони: культурні заходи, нові знайомства та організація навчання, яка відповідає найвищим стандартам європейського рівня, гідна стипендія. Наразі студентки готуються до захисту проєктів – одним з таких проєктів є доповідь з презентацією про Україну. Здобувачки запевнили, що не роздумуючи візьмуть участь в програмі ще раз, якщо отримають таку пропозицію.

Катерина ХМЕЛЕНКО, що навчається у Академії економічних досліджень у Бухаресті, розповідає про свій досвід: на цей раз вивчає переважно дисципліни бізнес-спрямування та активно ділиться досвідом України у сфері юриспруденції та бізнесу. Також встигла провести дослідження та опублікувати наукову роботу, присвячену законодавству про франчайзинг, підготувала презентацію про роботу українських підприємств в умовах воєнного стану.

Катерина активно залучається до волонтерської діяльності з українцями, які тимчасово перебувають на території Румунії.

Іуліанія Матвєєва протягом семестру поглиблює знання у сфері менеджменту, поширює досвід ДДУВС в університеті-партнері (Університет ім. Яна Кохановського, Польща) та прагне отримати досвід в керуванні бізнесом в іншій державі.

Метою навчальної програми Надії Славінської є вдосконалення знань у сфері права, а також здобуття унікального досвіду в дослідженні культури та історії інших країн. Університет Вітаутаса Великого, в якому навчається Надія, відомий як регіональний навчальний заклад гуманітарного спрямування. Він вирізняється тим, що забезпечує дослідження, використовуючи міждисциплінарний підхід у всіх освітніх програмах і сприяючи багатомовності серед своїх здобувачів вищої освіти. Здобувачка запевняє, що досвід академічної мобільності надав поєднання юридичних знань, міжкультурного розуміння, критичного мислення та дослідницьких навичок, які можуть бути цінними в академічній і професійній діяльності.

Студенти ДДУВС переконані: академічна мобільність – це унікальна можливість розвиватися, пізнавати різні нововведення, культуру та звичаї інших народів, досконально вивчати іноземні мови.

 

 


110