«Превенція суїциду у громадах»: тренінг для молодших командирів ДДУВС

Новини університету

Захід організовано фахівцями відділення психологічного забезпечення для молодших командирів з числа курсантів 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Тренінг проведено з метою профілактики надзвичайних подій та недопущення суїцидальних проявів серед підлеглих, підвищення психологічної обізнаності. Протягом заняття розглянуті питання поширених упереджень стосовно суїцидів; факторів ризику і насторожу вальних ознак; базових настанов щодо допомоги та інші. Відпрацьовано навички з надання первинної психосоціальної підтримки особам з ризиком скоєння самогубства та самоушкодження тощо.

Тренерка заходу, психолог Євгенія ГЛАГОЛЄВА, пройшла навчання за програмою підготовки регіональних тренерів, яка впроваджена у межах спільного проєкту «Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров’я/ UKR23/0016 Institutional Cooperation in the Health Sector» Університетської клініки Акерсхус (Норвегія), Центру психічного здоров’я Києво-Могилянської академії та Громадської організації «Слова допомагають» за фінансової підтримки уряду Норвегії.

В подальшому проведення таких тренінгів планується з молодшими командирами з числа курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції та факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

 

 


71