Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми формування громадянського суспільства в Україні»

Новини університету

У ДДУВС відбулась щорічна конференція кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності, яка зібрала науковців та практиків з різних регіонів України.

Науковці, педагоги, представники різних силових структур, а також громадських організацій з понад 10 регіонів обговорили актуальну проблематику, пов’язану з формуванням, функціонуванням і розвитком інститутів громадянського суспільства.

Відкрив конференцію проректор університету полковник поліції Олександр ЮНІН, який зазначив, що після 24 лютого 2022 року світ змінився, а Україна переживає унікальний історичний період пов’язаний з набуттям суб’єктності: як самодостатнього суспільства, що розвивається в напрямку формування правової соціальної держави, потужного громадянського суспільства, як суспільства здатного самостійно представляти свої інтереси на міжнародній арені.

Модератор конференції, Кирило НЕДРЯ, наголосив, що «фактично зараз відбувається перевірка суспільства на спроможність інституцій забезпечити ресурси: економічні, політичні, соціальні, культурні. І все це в умовах війни розв’язаної агресором та заради Перемоги. І ми постійно доводимо власну спроможність як на полі бою, так і у всіх інших сферах життя».

 

 


72