Курсанти ДДУВС досліджують систему «Custody Records»

Новини університету

У рамках факультативних занять здобувачі ознайомились із новітньою системою обліку дій щодо затриманих осіб.

З системою курсантів ознайомили представниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Наталя Урман, начальниця сектору дотримання прав людини Дніпровського РУП ГУНП Тетяна Моргаленко, а також старший інспектор сектору Станіслав Кобець з інспекторами Олександрою Коваленко, Олексієм Шелудченком і Максимом Цеськом.

Майбутні правоохоронці отримали знання щодо призначення та завдань впровадженого проєкту, а також поспілкувалися з практичними працівниками різних служб і відпрацювали створення електронної картки затримання.

«Custody Records» у відділенні поліції №7 є першим таким проєктом на Дніпропетровщині. Система дозволяє здійснювати автоматизовану фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами, починаючи з моменту фактичного затримання і до поміщення особи до ізолятору або ж звільнення з-під варти.

«Уся інформація надходить до електронного досьє, яке зберігається протягом 25 років. Такий моніторинг захистить як затриманих осіб від можливих неправомірних дій з боку поліцейських, так і самих правоохоронців від безпідставних звинувачень. Наразі це 97-й діючий проєкт НПУ: завдяки досвіду інших областей, у Дніпрі зробили одну з найкращих та найбільших систем в Україні, побудовану згідно з європейськими стандартами. Курсантам важливо ознайомлюватися із останніми нововведеннями у діяльності Нацполіції», – відзначає інспекторка Олександра Коваленко.

 

 


91