Курсанти ДДУВС пройшли тренінг з тактичної медицини

Новини університету

Шестигодинний курс на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ провели фахівці навчально-тренувального центру «КоЛеСо» (м. Запоріжжя).

Навчання курсантів проходило за протоколом ТССС рівня ASM (All Service Members) – його використовують країни НАТО. Це базовий рівень тактичної допомоги, призначений для всіх військових.

Під керівництвом тренерів курсанти вчилися реагувати на різні види критичних ситуацій, які можуть виникнути під час виконання бойових завдань: практикувалися швидко та ефективно накладати пов’язки, використовувати імпровізовані засоби для надання домедичної допомоги в умовах червоної, жовтої і зеленої зон. Спробували евакуйовувати поранених та ефективно працювати у команді задля досягнення результату.

Тренінг включав інтенсивне моделювання реальних бойових сценаріїв. Це дозволило курсантам відпрацювати навички у наданні екстреної медичної допомоги в умовах обмежених ресурсів та стресу. Як зазначають організатори, через збройну агресію рф проти України ці знання та вміння стають критично важливими для майбутніх правоохоронців.

Після завершення тренінгу учасникам вручено відповідні сертифікати.

 

 


91