Навчання у рамках підготовки до ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за напрямом «Джура-Поліцейський»

Новини університету

У навчаннях візьмуть участь понад 600 учасників із закладів освіти міста та області.

Захід проходить за організації й підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») за напрямом «Джура-поліцейський» проводиться з метою національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Вона виховує громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України.

Навчання проходять на спеціально підготованих локаціях Дніпровського державного університету внутрішніх справ за трьома напрямками – інтелектуально- мистецьким, військово-прикладним та поліцейсько-прикладним.

Під час проходження інтелектуально-мистецького комплексу «Козацькі забави» учасники змагались в інтелектуальній грі-вікторині «Відун», де слухали лекції з історії України, дізнавалися про історію Запорізького козацтва й сучасний стан держави, проходили тести.

Комплекс «Козацька звитяга» містив військово-прикладні елементи – конкурс строю та маршової пісні «Впоряд», під час якого кожен рій демонстрував вправність у виконанні стройових елементів, презентував назву та ройове гасло. Учасники пробували свої сили і у подоланні «Смуги перешкод», вивчали матеріальну частину автоматичної зброї та змагались у стрільбі в інтерактивному тирі.

Поліцейсько-прикладний комплекс включив у себе поліцейський квест «Вартові правопорядку» та поліцейський базовий навчальний курс «Використання БпЛА».

Під час проходження квесту учасникам потрібно було розкрити запропонований «злочин», виконуючи завдання на кожній із локацій, де вони отримували підказки, відновлюючи знищене фото, використовуючи гаджети для зчитування qr-кодів, реанімуючи умовного постраждалого тощо.

У рамках проходження курсу із використання БпЛА учасники дізналися про види, будову та функції безпілотних літальних апаратів, відпрацювали первинні навички керування за допомогою симуляторів.

По завершенні другого етапу з учасниками та їх наставниками буде проведено п’ятиденний табірний збір.

 

 


115