У ДДУВС продовжуються тренування для ветеранів-військових

Новини університету, Спорт для військових ветеранів

В рамках реалізації спортивного вектору обласного соціально-освітнього проєкту «ТитаниUA», створеного за ініціативи очільника області Сергія ЛИСАКА, в університеті щотижня тренуються військові ветерани. Спортсменів підтримав ректор Олександр МОРГУНОВ.

Як зазначають тренери проєкту, настільний теніс для осіб з інвалідністю є одним із оптимальних видів спорту, оскільки розвиває координацію та має низький ризик травмувань.

Тренував учасників Василь КОВАЛЬ – Чемпіон України з настільного тенісу. За словами тих, хто давно грає в настільний теніс, в процесі гри необхідно концентрувати увагу на багатьох моментах: рахунку, тактиці гри, поточному розіграші. Одна з важливих складових гри – максимальна уважність в моменті «тут і зараз». Отже крім фізичного розвитку теніс дає й покращення оперативного та аналітичного мислення.

Ветерани на тренуванні відпрацювали правильність рухів у настільному тенісі, відточували свою майстерність, точність ударів тощо.

Також проведено тренування з боксу. Спортсмени, які прийшли на заняття, раніше вже мали досвід активних тренувань, тож з метою реабілітації вирішили повернути навички.

Тренування проходять під керівництвом досвідчених викладачів кафедри спеціальної фізичної підготовки ДДУВС. Учасники-ветерани кажуть, що заняття боксом дозволяють їм отримувати помірне фізичне навантаження та добре гартують витривалість.

 

 


151