У ДДУВС вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Новини університету

Участь у заході взяли курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій. Дата встановлена Указом Президента України від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

До курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності звернувся доктор філологічних наук, професор, професор кафедри українознавства та іноземних мов ДДУВС Анатолій ПОПОВСЬКИЙ, який, поділився спогадами про те, як його родина переживала репресії.

Тимчасово виконуюча обов’язки завідувача навчально-наукової лабораторії з проблем дослідження превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент Ірина ДРОК зазначила, що на долю українського народу за всю історію випало багато страждань, які й в умовах повномасштабного вторгнення продовжують нагадувати про себе.

Заходи з вшанування проходять з метою поглиблення знань з історії України, спілкування з очевидцями історичних подій та з метою формування української свідомості та громадянської позиції.

 

 


72