У ДДУВС триває навчання у рамках підготовки до ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Новини університету

Цього тижня навчання за напрямом «Джура-Поліцейський» пройшли понад 200 учасників – учні та вихованці міських та обласних освітніх закладів.

Навчання охоплює одразу 3 напрямки та проходить на базі спеціально облаштованих локацій ДДУВС.

Інтелектуально-мистецький комплекс «Козацькі забави» пропонував учасникам позмагатися у грі-вікторині «Відун», присвяченій історії Запорізького козацтва та актуальним сучасним питанням державотворення.

Практикуватися у військово-прикладних техніках хлопці та дівчата змогли на базі комплексу «Козацька звитяга». Тут відпрацьовували стройові елементи, долали смугу перешкод, розбиралися із влаштуванням автоматичної зброї та спробували свої сили в інтерактивному тирі.

Третій, поліцейсько-прикладний комплекс, складався із поліцейського квесту щодо розкриття злочину, а також навчального курсу із використання БПЛА. Учасники дізналися про види, будову та функції безпілотних літальних апаратів, відпрацювали первинні навички керування.

Другий етап «Джури» завершиться п’ятиденним табірним збором за участі наставників та учасників.

Захід проходить за організації й підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Метою військово-патріотичної гри є національно-патріотичне виховання дітей і молоді.

 

 


53