Стати водієм легко: слухач Автошколи для осіб з інвалідністю отримав водійське посвідчення

Новини університету

Дніпровський державний університет внутрішніх справ продовжує підготовку слухачів Автошколи з числа військових.

Юрій – колишній військовий, а відсьогодні – водій із правом керування легковою автівкою, адже саме сьогодні отримав омріяне посвідчення категорії В.

Під час спілкування поділився, що до того, як зазнав поранення, потреби мати водійське посвідчення не було, тож навіть жодного досвіду керування не мав. Як пожартував сам Юрій: «Тоді у мене були свої ноги, міг ходити, не їздити, а зараз одна нога чужа».

Опановувати навички довелось з самого початку: військовий зізнається, що теорія видалась складнішою, з практикою – впорався значно легше. Для навчання в Автошколі ДДУВС Юрій обрав коробку автомат, адже й своє авто в нього саме з автоматичною коробкою.

«Автошколи для осіб з інвалідністю» – проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

Чому отримання водійського посвідчення набуває такої актуальності для осіб з інвалідністю? За час повномасштабного російського вторгнення кількість військовослужбовців, які зазнали поранення чи отримали травми різного ступеня важкості, постійно збільшується. Разом з тим набула актуальності і проблема їх працевлаштування. Опанувавши професію водія категорії В або С1 люди з інвалідністю зможуть значно розширити свої можливості щодо пошуку гідної праці.

Автошкола для осіб з інвалідністю на базі ДДУВС запрошує на навчання на авто з ручним керуванням.

Документи для реєстрації можна подати онлайн.

Довідки за телефоном: +380 67 636 97 40.

Адреса: м. Дніпро, просп. Науки (Гагаріна), 26.

 

 

 


134